Javítjuk a kávé minőségét!
Optimalizált vízzel készült aromás kávé
A kiváló íz alapja a kiváló víz. A BRITA vízszűrők optimalizálják a vízminőséget, ezáltal kihozzák a kávé és az automatákban vásárolható italok legfinomabb ízét – biztosítják az aromákban gazdag, tökéletes sűrűséget és a vonzó látványt. Mindeközben megóvják a berendezést a vízkőtől, ami hosszabb élettartamhoz és megbízhatóbb működéshez vezet. Értékesítsen finomabb italokat, növelje a fogyasztók elégedettségét, és gondoskodjon a gépek zökkenőmentes működéséről!
Professzionális szűrők kávégépekhez
A víz ereje
Hogyan hozza ki a kávé kiváló ízét?

Amikor a tökéletes kávéízről beszélünk, a legtöbben azonnal a kávészemeket kezdik vizsgálgatni, holott a víz ugyanolyan fontos szerepet játszik benne.
Különben is, egy csésze kávé 98%-a víz, tehát nem lehet figyelmen kívül hagyni a víz háttértudományát.
Vízszakértőként a BRITA a kiváló ízű kávét a következők alapján értékeli:
- A klór erős aromája már kis mennyiségben is kiérződik, ezenfelül a vízben található szerves vegyületek is befolyásolják az ízét.
- Az egyensúly a lényeg: ha túl kemény a víz, unalmas, íztelen kávét kapunk. Ha pedig túlságosan lágy, átesünk a ló túloldalára, és túl keserű lesz a kávé.
- Vízkő: Kemény, szűretlen víz melegítésekor a kémiai reakciók vízkövesedéshez vezetnek, amivel, ha nem foglalkozunk, elrontja az italok ízét, és még a berendezést is tönkre teheti.