Több tapsoló kéz

BRITA szűrők újrahasznosítása

Lépjünk fel közösen a környezetvédelemért

Mindegy, hogy az élelmiszerek csomagolóanyagáról, konyhai eszközökről vagy az autóban használt készülékekről van szó, elképzelhetetlen a mindennapi életünk műanyag nélkül. A műanyag tulajdonképpen nagyon is praktikus dolog: kicsi a súlya, és könnyen alakítható. A BRITA szintén alkalmaz műanyagokat, akár a háztartásoknak készült vízszűrőpatronokban és az üzleti partnereinknek szállított professzionális szűrőkben is.

A műanyag mellett más hasznos anyagokat is felhasználunk a lehető legjobb minőségű vízszűrő hatás biztosítása érdekében. Ezért kezdtük el már 1992-ben a szűrőink újrahasznosítását. Így egyszerre takarékoskodunk az erőforrásokkal, és óvjuk a környezetet.

A BRITA újrahasznosítási programja - 1992 óta

„Miért bíznánk másra vízszűrőink újrahasznosítását, ha partnereinkkel együttműködve mi magunk is képesek vagyunk rá?” Ezt a kérdést tette fel a BRITA alapítója, Heinz Hankammer, amikor 1992-ben elindította a BRITA vízszűrőpatronok újrahasznosítási programját. Akkoriban ez egészen úttörő elméletnek számított.

A gondolatot pedig tett követte: azóta a BRITA németországi központjába érkező vízszűrőpatronokat a vállalat saját létesítményében válogatjuk szét és készítjük elő újrahasznosításra. A szűrőanyagokat is visszanyerjük, és ismét felhasználjuk őket új vízszűrőpatronjainkban – így lesz teljes az anyagok körforgása. 

Bemutatjuk saját újrahasznosítási programunk működését, amely a BRITA vízszűrőpatronok legfontosabb összetevőit használja fel.

Felaprított patronok részei kézben tartva

Műanyag ház

A műanyag házat előbb felaprítják a helyszínen, majd a partnervállalataink összegyűjtik. A műanyagot megtisztítják és szétválogatják, majd szemcseméretűre őrlik. A műanyagipar ezután fel tudja használni új műanyag alkatrészek előállításához.

Aktív szén egy dobozban

Aktív szén

Az aktív szén visszakerül a beszállítókhoz. Ők ismét feldolgozzák, majd különféle szűrési eljárásokhoz, például szennyvízkezeléshez használják fel.

Kézben tartott ioncserélő

Ioncserélő

Az ioncserélőt saját üzemünkben felújítjuk, majd új szűrőpatronjainkhoz adjuk. Így tehát előfordulhat, hogy egy új BRITA szűrőpatronban felújított ioncserélők működnek – azonos minőség és teljesítmény mellett. Ez maga a fenntarthatóság!

A BRITA vízszűrőpatronok újrahasznosítása 75 másodpercben

Érdekli, hogyan történik a BRITA vízszűrőpatronok újrahasznosítása? Videónkból kiderül, hogyan zajlik mindez a MAXTRA patronok esetében.

Brita Video Placeholder

Okos és csodásan környezetkímélő megoldás: a BRITA újrahasznosítási programjának eredményeként a BRITA vízszűrőpatronok jóformán összes része újrahasznosítható és visszakerülhet az anyagkörforgásba.

A BRITA vízszűrőpatronok újrahasznosítása világszerte

A BRITA újrahasznosítási programja több európai országban, így Németországban, Angliában, Franciaországban, Spanyolországban, Svájcban, Belgiumban és Hollandiában is működik. A BRITA vízszűrőpatronok több kereskedelmi partnerrel való együttműködés eredményeként, összegyűjtve jutnak el a vállalat németországi központjába.  

Az ázsiai vízszűrőpatronokat nem szállítjuk Németországba, hanem partnervállalatainkkal együttműködve, helyben oldjuk meg a szűrő-újrahasznosítást.

BRITA gyártóüzem a németországi Bad Cambergben

BRITA gyártóüzem a németországi Bad Cambergben: Itt zajlik a BRITA vízszűrőpatronok gyártása, beleértve a felújított ioncserélőket tartalmazókat is.

Hogyan lehet újrahasznosítani a BRITA szűrőket

Csatlakozzon erőfeszítéseinkhez, hogy kímélje a bolygót: hasznosítsa újra használt szűrőit!